De zoete aardappel uit Japan, een smaakvolle en gezonde lekkernij

Ben je een lekkerbek en wil je dat ook blijven? Dan is de Japanse zoete aardappel het ideale ingrediënt om plezier en gezondheid in één gerecht samen te brengen!
Ze zit boordevol vezels en vitaminen A en C. Dankzij haar smeuïge textuur en kastanjesmaak zorgt ze ervoor dat je minder suiker en vet moet gebruiken om je desserts te bereiden.
Goed om te weten: de Japanse zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Wanneer je ze eet, veroorzaakt ze dus geen insulinepiek in je lichaam. Hierdoor vermijd je dat je na het eten een “klopje” krijgt.

Zacht
Smaakvol
Lage GI
Rijk aan
vitaminen
Calque_1
Calque_1
Calque_1
Calque_1

10 dagen om de zoete aardappel uit Japan te leren kennen

De Japanse variant heet satsuma-imo, letterlijk "zoete aardappel", en heeft een paarse schil en wit vruchtvlees. Wanneer hij bereid wordt, wordt hij zacht en krijgt hij een zoete kastanjesmaak. Dankzij zijn textuur en zachtheid is hij ideaal voor de bereiding van gezonde en lekkere desserts.
Laat je smaakpapillen van 14 tot 24 maart 2023 meevoeren op een reis doorheen de creaties met de Japanse zoete aardappel die voor deze gelegenheid door negen Brusselse patissiers worden gemaakt. Proef er één of meer, geef je mening en probeer een prijs te winnen door deel te nemen aan onze wedstrijd!

AdobeStock_472527951 1
CONCOURS
NAV

De ster van de Japanse keuken

De Japanse zoete aardappel is erg geschikt voor de patisserie dankzij zijn zachtheid, zoetheid en voedzame eigenschappen. Hij vervangt suiker en vet door vitaminen en vezels, een uitermate goede ruil voor je gezondheid.
Traditioneel eten de Japanners de zoete aardappel gekookt… zonder meer! Gepeld en lauw kan je ze alleen eten of nog in de vorm van een mousse, yoghurt, desserts, gekarameliseerde frietjes of zelfs ijs.

Rectangle 1 Fine Bakery 4865  Alexandre Bibaut

De Japanse zoete aardappel doet zijn intrede in de Brusselse patisserie

AdobeStock_488799042 10 AdobeStock_488799042 11
AdobeStock_488799042 8 AdobeStock_488799042 9
Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

VAN 14 TOT 24 MAART 2023

Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5
We helps creators do

Les desserts aux légumes (betterave, courgette, potiron...), ou à base de patate douce sont de plus en plus populaires. Ces alternatives permettent de diminuer le beurre et le sucre et donc d’alléger une pâtisserie en apportant du moelleux, des fibres, des vitamines et minéraux intéressants à la préparation.

Ségolène Chaput,
Apothekeres-voedingsdeskundige
Rectangle 166 Group 78
Ellipse 27 Ellipse 28
Onze
sponsors
Line 41 Line 48 Line 52 Line 53 Line 51 Line 42 Line 40 Line 45 Vector Vector
JFOOD Line 47 HUB Line 46 JETRO
Hoe werkt het?

Heb je de kenmerken van de zoete aardappel ontdekt op onze site?
Waag dan nu je kans! Doe mee met onze wedstrijd door de onderstaande vragen te beantwoorden en probeer een van onze drie prijzen te winnen.
De wedstrijd loopt af op 24 maart, schrijf je dus snel in!

PROEF EEN GEBAK OP BASIS VAN DE JAPANSE ZOETE AARDAPPEL DAT VOOR DE WEDSTRIJD IS GEMAAKT.

1/
Group 99
Group 98
Group 100

LEES AANDACHTIG ONZE SITE OM DE GESCHIEDENIS EN DE VOORDELEN VAN DEZE VERRASSENDE KNOL TE ONTDEKKEN!

2/
Group 117

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN PROBEER EEN PRIJS TE WINNEN DOOR OP DE INSCHRIJVINGSLINK TE KLIKKEN.

3/
Pâtisseries participantes
1/
Tartes du monde
Rue Vanderkindere 131,
1180 Uccle
2/
Chouconut

Av. Jean Volders 46,
1060 Saint-Gilles

Av. J. et P. Carsoel 5,
1180 Uccle

3/
Sasaki

Av. des Franciscains 10,
1150 Bruxelles

4/
Van Dender

Chau. de Louvain 416,
1030 Schaerbeek

5/
Forêt Noire

Rue Jean-Baptiste Vanpé 39,
1190 Forest

6/
Fine Bakery

Rue des Minimes 7,
1000 Bruxelles

Rue Vanderkindere 295,
1180 Bruxelles
7/
Callier

Chaussée de Waterloo 1251A,
1180 Uccle

8/
Viage
Boulevard Anspach 30,
1000 Bruxelles
9/
Sandrine & Yatto
Av. Prekelinden 79,
1200 Woluwe-Saint-Lambert
Rectangle 1 ForetNoire  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Forêt Noire

De gezonde versie van gourmandise en comfort

Rectangle 1 TartesDuMonde  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Tartes du monde

Een "Mont blanc" in de kleur van de Japanse kersenboom

Rectangle 1 Callier  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Callier

Een crisp opnieuw bekeken met Belgische appel

Rectangle 1 Chouconut  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Chouconut

Maak kennis met de smaken van de Stille Oceaan

Rectangle 1 Fine Bakery  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Fine Bakery

Een fusie van smaken in één hap

Sandrine&Yatto  Alexandre Bibaut (1) 1
Banketbakkerij Sandrine & Yatto

Een unieke rooksmaak gecombineerd met cacao

Rectangle 1 Sasaki  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Sasaki

Besprenkel je smaakpapillen met Mount Fuji sneeuw

Rectangle 1 Van Dender  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Van Dender

De fondanttaart die je verliefd zal maken

Rectangle 1 Viage Chill  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Viage

Zachtheid in de kleuren van Japan

Vector

Geef je mening en win deze wedstrijd

1X Atsukan Japanse spa met een massage voor 2 in het Jam Hotel

1 X een maaltijd voor 2 bij Kamo

4X een toegang tot de meeslepende tentoonstelling "Tokyo Art City

1X een set van 4 Japanse IRO matcha theeën

03
Vector
04
Vector
01
Vector
02
Vector
Volg ons
@satsumaimobe
Rectangle 1 Fine Bakery 4770  Alexandre Bibaut
Group 228

Geef je mening en win deze wedstrijd

4X een toegang tot de meeslepende tentoonstelling "Tokyo Art City

1X een set van 4 Japanse IRO matcha theeën

03
Vector
04
Vector

1X Atsukan Japanse spa met een massage voor 2 in het Jam Hotel

1 X een maaltijd voor 2 bij Kamo

Group 39
Group 41
Line 51
AdobeStock_130661600 1
Mask group

10 jours pour vous initier à la patate douce du Japon

De Japanse variant heet satsuma-imo, letterlijk "zoete aardappel", en heeft een paarse schil en wit vruchtvlees. Wanneer hij bereid wordt, wordt hij zacht en krijgt hij een zoete kastanjesmaak. Dankzij zijn textuur en zachtheid is hij ideaal voor de bereiding van gezonde en lekkere desserts.
Laat je smaakpapillen van 14 tot 24 maart 2023 meevoeren op een reis doorheen de creaties met de Japanse zoete aardappel die voor deze gelegenheid door negen Brusselse patissiers worden gemaakt. Proef er één of meer, geef je mening en probeer een prijs te winnen door deel te nemen aan onze wedstrijd!

Line 28
AdobeStock_472527951 1
Group 58
WEDSTRIJD
WEDSTRIJD
Group 228
NAV
Rectangle 1
Fine Bakery 4865  Alexandre Bibaut

De ster van de Japanse keuken

Rectangle 1 Fine Bakery 4770  Alexandre Bibaut

De Japanse zoete aardappel is erg geschikt voor de patisserie dankzij zijn zachtheid, zoetheid en voedzame eigenschappen. Hij vervangt suiker en vet door vitaminen en vezels, een uitermate goede ruil voor je gezondheid.
Traditioneel eten de Japanners de zoete aardappel gekookt… zonder meer! Gepeld en lauw kan je ze alleen eten of nog in de vorm van een mousse, yoghurt, desserts, gekarameliseerde frietjes of zelfs ijs.

AdobeStock_488799042 7

De Japanse zoet aardappel doet zijn intrede in de Brusselse patisserie

AdobeStock_488799042 10 AdobeStock_488799042 11
AdobeStock_488799042 8 AdobeStock_488799042 9
Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

DU 14 AU 24 MARS

Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5
Rectangle 1 TartesDuMonde  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Tartes du monde

Een "Mont blanc" in de kleur van de Japanse kersenboom

Rectangle 1 ForetNoire  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Forêt Noire

De gezonde versie van gourmandise en comfort

Rectangle 1 Callier  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Callier

Een crisp opnieuw bekeken met Belgische appel

Rectangle 1 Van Dender  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Van Dender

De fondanttaart die je verliefd zal maken

Rectangle 1 Sasaki  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Sasaki

Besprenkel je smaakpapillen met Mount Fuji sneeuw

Rectangle 1 Viage Chill  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Viage

Zachtheid in de kleuren van Japan

Rectangle 1 Chouconut  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Chouconut

Maak kennis met de smaken van de Stille Oceaan

Rectangle 1 Fine Bakery  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Fine bakery

Een fusie van smaken in één hap

Sandrine&Yatto  Alexandre Bibaut (1) 1
Banketbakkerij Sandrine & yatto

Een unieke rooksmaak gecombineerd met cacao

Rectangle 166 Group 78
Ellipse 27 Ellipse 28
Onze sponsors
Line 41 Line 42
Line 46 Line 47
JETRO HUB JFOOD
Hoe werkt het?

Heb je de kenmerken van de zoete aardappel ontdekt op onze site?
Waag dan nu je kans! Doe mee met onze wedstrijd door de onderstaande vragen te beantwoorden en probeer een van onze drie prijzen te winnen.
De wedstrijd loopt af op 24 maart, schrijf je dus snel in!

PROEF EEN GEBAK OP BASIS VAN DE JAPANSE ZOETE AARDAPPEL DAT VOOR DE WEDSTRIJD IS GEMAAKT.

1/
Group 99
Group 98
Group 100

LEES AANDACHTIG ONZE SITE OM DE GESCHIEDENIS EN DE VOORDELEN VAN DEZE VERRASSENDE KNOL TE ONTDEKKEN!

2/
Group 117

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN PROBEER EEN PRIJS TE WINNEN DOOR OP DE INSCHRIJVINGSLINK TE KLIKKEN.

3/
Vector Clip path group
Vector
09
Vector
04
Vector
03
Vector
01
Vector
05
Vector
06
Vector
02
Vector
07
Vector
02
Vector
05
Vector
08
Carte des patisseries
Line 51
6/
Fine Bakery

Rue des Minimes 7,
1000 Bruxelles

Rue Vanderkindere 295,
1180 Bruxelles
7/
Callier

Chaussée de Waterloo 1251A,
1180 Uccle

8/
Viage
Boulevard Anspach 30,
1000 Bruxelles
9/
Sandrine & Yatto
Av. Prekelinden 79,
1200 Woluwe-Saint-Lambert
1/
Tartes du monde
Rue Vanderkindere 131,
1180 Uccle
2/
Chouconut

Av. Jean Volders 46,
1060 Saint-Gilles

Av. J. et P. Carsoel 5,
1180 Uccle

3/
Sasaki

Av. des Franciscains 10,
1150 Bruxelles

4/
Van Dender

Chau. de Louvain 416,
1030 Schaerbeek

5/
Forêt Noire

Rue Jean-Baptiste Vanpé 39,
1190 Forest

Volg ons
@satsumaimobe

Desserts met groenten (rode biet, courgette, pompoen, …) of op basis van zoete aardappel worden steeds populairder. Deze alternatieven maken het mogelijk om minder boter en suiker te gebruiken en dus gebakjes lichter te maken terwijl ze toch smeuïg zijn en boordevol vezels, vitaminen en mineralen zitten.

Ségolène Chaput
Apothekeres-voedingsdeskundige
We helps creators do

De zoete aardappel uit Japan, een smaakvolle en gezonde lekkernij

Ben je een lekkerbek en wil je dat ook blijven? Dan is de Japanse zoete aardappel het ideale ingrediënt om plezier en gezondheid in één gerecht samen te brengen!
Ze zit boordevol vezels en vitaminen A en C. Dankzij haar smeuïge textuur en kastanjesmaak zorgt ze ervoor dat je minder suiker en vet moet gebruiken om je desserts te bereiden.
Goed om te weten: de Japanse zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Wanneer je ze eet, veroorzaakt ze dus geen insulinepiek in je lichaam. Hierdoor vermijd je dat je na het eten een “klopje” krijgt.

Line 28
Zacht
Smaakvol
Lage GI
Rijk aan
vitaminen
Calque_1
Calque_1
Calque_1
Calque_1
AdobeStock_421044562 1 (1) 1
NBcuilleres
AdobeStock_130661600 2
Français
CHANGE LANGUAGE
Group 69
Privacy policy

© 2023  Satsumaimo by AD

Line 25
SAY HI
info@satsumaimo.be
Line 25

Desserts met groenten (rode biet, courgette, pompoen, …) of op basis van zoete aardappel worden steeds populairder. Deze alternatieven maken het mogelijk om minder boter en suiker te gebruiken en dus gebakjes lichter te maken terwijl ze toch smeuïg zijn en boordevol vezels, vitaminen en mineralen zitten.

Ségolène Chaput
Apothekeres-voedingsdeskundige
We helps creators do
NBcuilleres
Rectangle 1
Chouconut  Alexandre Bibaut

10 dagen om de zoete aardappel uit Japan te leren kennen

De Japanse variant heet satsuma-imo, letterlijk "zoete aardappel", en heeft een paarse schil en wit vruchtvlees. Wanneer hij bereid wordt, wordt hij zacht en krijgt hij een zoete kastanjesmaak. Dankzij zijn textuur en zachtheid is hij ideaal voor de bereiding van gezonde en lekkere desserts.
Laat je smaakpapillen van 14 tot 24 maart 2023 meevoeren op een reis doorheen de creaties met de Japanse zoete aardappel die voor deze gelegenheid door negen Brusselse patissiers worden gemaakt. Proef er één of meer, geef je mening en probeer een prijs te winnen door deel te nemen aan onze wedstrij

Line 28
Group 228
WEDSTRIJD
NAV

Geef je mening en win deze wedstrijd

4X één toegang tot de meeslepende tentoonstelling "Tokyo Art City".

03
Vector

1X set van 4 JapanseIRO matcha theeën

04
Vector

1X Atsukan Japanse spa met een massage voor 2 in het Jam Hotel

01
Vector

1 X een maaltijd voor 2 bij Kamo's

02
Vector
Line 51
Rectangle 1
Fine Bakery 4865  Alexandre Bibaut

De ster van de Japanse keuken

Rectangle 1 Fine Bakery 4770  Alexandre Bibaut

De Japanse zoete aardappel is erg geschikt voor de patisserie dankzij zijn zachtheid, zoetheid en voedzame eigenschappen. Hij vervangt suiker en vet door vitaminen en vezels, een uitermate goede ruil voor je gezondheid.
Traditioneel eten de Japanners de zoete aardappel gekookt… zonder meer! Gepeld en lauw kan je ze alleen eten of nog in de vorm van een mousse, yoghurt, desserts, gekarameliseerde frietjes of zelfs ijs.

De Japanse zoete aardappel doet zijn intrede in de Brusselse patisserie

AdobeStock_488799042 10 AdobeStock_488799042 11
AdobeStock_488799042 8 AdobeStock_488799042 9
Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

VAN 14 TOT 24 MAART 2023

Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5
Rectangle 166 Group 78
Ellipse 27 Ellipse 28
Onze
sponsors
Line 41 Line 42
Line 46 Line 47
JETRO HUB JFOOD
Hoe werkt het?

Heb je de kenmerken van de zoete aardappel ontdekt op onze site?
Waag dan nu je kans! Doe mee met onze wedstrijd door de onderstaande vragen te beantwoorden en probeer een van onze drie prijzen te winnen.
De wedstrijd loopt af op 24 maart, schrijf je dus snel in!

PROEF EEN GEBAK OP BASIS VAN DE JAPANSE ZOETE AARDAPPEL DAT VOOR DE WEDSTRIJD IS GEMAAKT.

1/
Group 99
Group 98
Group 100

LEES AANDACHTIG ONZE SITE OM DE GESCHIEDENIS EN DE VOORDELEN VAN DEZE VERRASSENDE KNOL TE ONTDEKKEN!

2/
Group 117

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN PROBEER EEN PRIJS TE WINNEN DOOR OP DE INSCHRIJVINGSLINK TE KLIKKEN.

3/
Volg ons
@satsumaimobe
Rectangle 1 TartesDuMonde  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Tartes du monde

Een "Mont blanc" in de kleur van de Japanse kersenboom

Rectangle 1 ForetNoire  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Forêt Noire

De gezonde versie van gourmandise en comfort

Rectangle 1 Callier  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Callier

Een crisp opnieuw bekeken met Belgische appel

Rectangle 1 Van Dender  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Van Dender

De fondanttaart die je verliefd zal maken

Rectangle 1 Sasaki  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Sasaki

Besprenkel je smaakpapillen met Mount Fuji sneeuw

Rectangle 1 Viage Chill  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Viage

Zachtheid in de kleuren van Japan

Rectangle 1 Chouconut  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Chouconut

Maak kennis met de smaken van de Stille Oceaan

Rectangle 1 Fine Bakery  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Fine Bakery

Een fusie van smaken in één hap

Sandrine&Yatto  Alexandre Bibaut (1) 1

Banketbakkerij  Sandrine & Yatto

Een unieke rooksmaak gecombineerd met cacao

Vector Clip path group
Vector
09
Vector
04
Vector
03
Vector
01
Vector
05
Vector
06
Vector
02
Vector
07
Vector
02
Vector
05
Vector
08
Carte des patisseries
Line 51
6/
Fine Bakery

Rue des Minimes 7,
1000 Bruxelles

Rue Vanderkindere 295,
1180 Bruxelles
7/
Callier

Chaussée de Waterloo 1251A,
1180 Uccle

8/
Viage
Boulevard Anspach 30,
1000 Bruxelles
9/
Sandrine & Yatto
Av. Prekelinden 79,
1200 Woluwe-Saint-Lambert
1/
Tartes du monde
Rue Vanderkindere 131,
1180 Uccle
2/
Chouconut

Av. Jean Volders 46,
1060 Saint-Gilles

Av. J. et P. Carsoel 5,
1180 Uccle

3/
Sasaki

Av. des Franciscains 10,
1150 Bruxelles

4/
Van Dender

Chau. de Louvain 416,
1030 Schaerbeek

5/
Forêt Noire

Rue Jean-Baptiste Vanpé 39,
1190 Forest

Zacht
Smaakvol
Lage GI
Rijk aan
vitaminen
Calque_1 Calque_1 Calque_1 Calque_1

De zoete aardappel uit Japan, een smaakvolle en gezonde lekkernij

Ben je een lekkerbek en wil je dat ook blijven? Dan is de Japanse zoete aardappel het ideale ingrediënt om plezier en gezondheid in één gerecht samen te brengen!
Ze zit boordevol vezels en vitaminen A en C. Dankzij haar smeuïge textuur en kastanjesmaak zorgt ze ervoor dat je minder suiker en vet moet gebruiken om je desserts te bereiden.
Goed om te weten: de Japanse zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Wanneer je ze eet, veroorzaakt ze dus geen insulinepiek in je lichaam. Hierdoor vermijd je dat je na het eten een “klopje” krijgt.

Line 28
AdobeStock_421044562 1 (1) 1
AdobeStock_130661600 1
AdobeStock_130661600 2
Français
CHANGE LANGUAGE

De zoete aardappel uit Japan, een smaakvolle en gezonde lekkernij

Ben je een lekkerbek en wil je dat ook blijven? Dan is de Japanse zoete aardappel het ideale ingrediënt om plezier en gezondheid in één gerecht samen te brengen!
Ze zit boordevol vezels en vitaminen A en C. Dankzij haar smeuïge textuur en kastanjesmaak zorgt ze ervoor dat je minder suiker en vet moet gebruiken om je desserts te bereiden.
Goed om te weten: de Japanse zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Wanneer je ze eet, veroorzaakt ze dus geen insulinepiek in je lichaam. Hierdoor vermijd je dat je na het eten een “klopje” krijgt.

Line 28
Zacht
Smaakvol
Lage GI
Rijk aan
vitaminen
Calque_1
Calque_1
Calque_1
Calque_1

10 dagen om de zoete aardappel uit Japan te leren kennen

De Japanse variant heet satsuma-imo, letterlijk "zoete aardappel", en heeft een paarse schil en wit vruchtvlees. Wanneer hij bereid wordt, wordt hij zacht en krijgt hij een zoete kastanjesmaak. Dankzij zijn textuur en zachtheid is hij ideaal voor de bereiding van gezonde en lekkere desserts.
Laat je smaakpapillen van 14 tot 24 maart 2023 meevoeren op een reis doorheen de creaties met de Japanse zoete aardappel die voor deze gelegenheid door negen Brusselse patissiers worden gemaakt. Proef er één of meer, geef je mening en probeer een prijs te winnen door deel te nemen aan onze wedstrijd!

Line 28
AdobeStock_472527951 1
WEDSTRIJD
Group 228
NAV

Geef je mening en win deze wedstrijd

4X een toegang tot de meeslepende tentoonstelling "Tokyo Art City

1X een set van 4 Japanse IRO matcha theeën

03
Vector
04
Vector

1X Atsukan Japanse spa met een massage voor 2 in het Jam Hotel


1 X een maaltijd voor 2 bij Kamo

01
Vector
02
Vector
Line 51
AdobeStock_421044562 1 (1) 1
Rectangle 1
Fine Bakery 4865  Alexandre Bibaut

De ster van de Japanse keuken

De Japanse zoete aardappel is erg geschikt voor de patisserie dankzij zijn zachtheid, zoetheid en voedzame eigenschappen. Hij vervangt suiker en vet door vitaminen en vezels, een uitermate goede ruil voor je gezondheid.
Traditioneel eten de Japanners de zoete aardappel gekookt… zonder meer! Gepeld en lauw kan je ze alleen eten of nog in de vorm van een mousse, yoghurt, desserts, gekarameliseerde frietjes of zelfs ijs.

Rectangle 1 Fine Bakery 4770  Alexandre Bibaut

De Japanse zoete aardappel doet zijn intrede in de Brusselse patisserie

AdobeStock_488799042 10 AdobeStock_488799042 11
AdobeStock_488799042 8 AdobeStock_488799042 9
Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

VAN 14 TOT 24 MAART 2023

Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5
AdobeStock_488799042 7

Desserts met groenten (rode biet, courgette, pompoen, …) of op basis van zoete aardappel worden steeds populairder. Deze alternatieven maken het mogelijk om minder boter en suiker te gebruiken en dus gebakjes lichter te maken terwijl ze toch smeuïg zijn en boordevol vezels, vitaminen en mineralen zitten.

Ségolène Chaput
Apothekeres-voedingsdeskundige
We helps creators do
Rectangle 166 Group 78
Ellipse 27 Ellipse 28
Onze
sponsors
Line 41 Line 42
Line 46 Line 47
JETRO HUB JFOOD
Line 39
Hoe werkt het?

Heb je de kenmerken van de zoete aardappel ontdekt op onze site?
Waag dan nu je kans! Doe mee met onze wedstrijd door de onderstaande vragen te beantwoorden en probeer een van onze drie prijzen te winnen.
De wedstrijd loopt af op 24 maart, schrijf je dus snel in!

PROEF EEN GEBAK OP BASIS VAN DE JAPANSE ZOETE AARDAPPEL DAT VOOR DE WEDSTRIJD IS GEMAAKT.

1/
Group 99
Group 98
Group 100

LEES AANDACHTIG ONZE SITE OM DE GESCHIEDENIS EN DE VOORDELEN VAN DEZE VERRASSENDE KNOL TE ONTDEKKEN!

2/
Group 117

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN PROBEER EEN PRIJS TE WINNEN DOOR OP DE INSCHRIJVINGSLINK TE KLIKKEN.

3/
Rectangle 1 TartesDuMonde  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Tartes du monde

Een "Mont blanc" in de kleur van de Japanse kersenboom

Rectangle 1 ForetNoire  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Forêt Noire

De gezonde versie van gourmandise en comfort

Rectangle 1 Fine Bakery  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Fine Bakery

Een fusie van smaken in één hap

Rectangle 1 Callier  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Callier

Een crisp opnieuw bekeken met Belgische appel

Rectangle 1 Van Dender  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Van Dender

De fondanttaart die je verliefd zal maken

Rectangle 1 Sasaki  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Sasaki

Besprenkel je smaakpapillen met Mount Fuji sneeuw

Rectangle 1 Viage Chill  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Viage

Zachtheid in de kleuren van Japan

Rectangle 1 Chouconut  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Chouconut

Maak kennis met de smaken van de Stille Oceaan

Banketbakkerij  Sandrine & Yatto

Een unieke rooksmaak gecombineerd met cacao

Sandrine&Yatto  Alexandre Bibaut (1) 1
Carte des patisseries
6/
Fine Bakery

Rue des Minimes 7,
1000 Bruxelles

Rue Vanderkindere 295,
1180 Bruxelles
7/
Callier

Chaussée de Waterloo 1251A,
1180 Uccle

8/
Viage
Boulevard Anspach 30,
1000 Bruxelles
9/
Sandrine & Yatto
Av. Prekelinden 79,
1200 Woluwe-Saint-Lambert
Line 51
1/
Tartes du monde
Rue Vanderkindere 131,
1180 Uccle
2/
Chouconut

Av. Jean Volders 46,
1060 Saint-Gilles

Av. J. et P. Carsoel 5,
1180 Uccle

3/
Sasaki

Av. des Franciscains 10,
1150 Bruxelles

4/
Van Dender

Chau. de Louvain 416,
1030 Schaerbeek

5/
Forêt Noire

Rue Jean-Baptiste Vanpé 39,
1190 Forest

Vector Clip path group
Vector
09
Vector
04
Vector
03
Vector
01
Vector
05
Vector
06
Vector
02
Vector
07
Vector
02
Vector
05
Vector
08
Français
CHANGE LANGUAGE
Line 39

De zoete aardappel uit Japan, een smaakvolle en gezonde lekkernij

Ben je een lekkerbek en wil je dat ook blijven? Dan is de Japanse zoete aardappel het ideale ingrediënt om plezier en gezondheid in één gerecht samen te brengen!
Ze zit boordevol vezels en vitaminen A en C. Dankzij haar smeuïge textuur en kastanjesmaak zorgt ze ervoor dat je minder suiker en vet moet gebruiken om je desserts te bereiden.
Goed om te weten: de Japanse zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Wanneer je ze eet, veroorzaakt ze dus geen insulinepiek in je lichaam. Hierdoor vermijd je dat je na het eten een “klopje” krijgt.

Line 28
Zacht
Smaakvol
Lage GI
Rijk aan
vitaminen
Calque_1
Calque_1
Calque_1
Calque_1
AdobeStock_472527951 1
WEDSTRIJD
Group 228
NAV

Geef je mening en win deze wedstrijd

4X een toegang tot de meeslepende tentoonstelling "Tokyo Art City

1X een set van 4 Japanse IRO matcha theeën

03
Vector
04
Vector

1X Atsukan Japanse spa met een massage voor 2 in het Jam Hotel


1 X een maaltijd voor 2 bij Kamo

01
Vector
02
Vector
Line 51
Rectangle 1 Fine Bakery 4865  Alexandre Bibaut

De ster van de Japanse keuken

Fine Bakery 4770  Alexandre Bibaut

De Japanse zoete aardappel is erg geschikt voor de patisserie dankzij zijn zachtheid, zoetheid en voedzame eigenschappen. Hij vervangt suiker en vet door vitaminen en vezels, een uitermate goede ruil voor je gezondheid.
Traditioneel eten de Japanners de zoete aardappel gekookt… zonder meer! Gepeld en lauw kan je ze alleen eten of nog in de vorm van een mousse, yoghurt, desserts, gekarameliseerde frietjes of zelfs ijs.

De Japanse zoete aardappel doet zijn intrede in de Brusselse patisserie

AdobeStock_488799042 10 AdobeStock_488799042 11
AdobeStock_488799042 8 AdobeStock_488799042 9
Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

VAN 14 TOT 24 MAART 2023

Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5
AdobeStock_488799042 7

Desserts met groenten (rode biet, courgette, pompoen, …) of op basis van zoete aardappel worden steeds populairder. Deze alternatieven maken het mogelijk om minder boter en suiker te gebruiken en dus gebakjes lichter te maken terwijl ze toch smeuïg zijn en boordevol vezels, vitaminen en mineralen zitten.

Ségolène Chaput
Apothekeres-voedingsdeskundige
We helps creators do
Rectangle 166 Group 78
Ellipse 27 Ellipse 28
Onze
sponsors
Line 41 Line 42
Line 46 Line 47
JETRO HUB JFOOD
Hoe werkt het?

Heb je de kenmerken van de zoete aardappel ontdekt op onze site?
Waag dan nu je kans! Doe mee met onze wedstrijd door de onderstaande vragen te beantwoorden en probeer een van onze drie prijzen te winnen.
De wedstrijd loopt af op 24 maart, schrijf je dus snel in!

PROEF EEN GEBAK OP BASIS VAN DE JAPANSE ZOETE AARDAPPEL DAT VOOR DE WEDSTRIJD IS GEMAAKT.

1/
Group 99
Group 98
Group 100

LEES AANDACHTIG ONZE SITE OM DE GESCHIEDENIS EN DE VOORDELEN VAN DEZE VERRASSENDE KNOL TE ONTDEKKEN!

2/
Group 117

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN PROBEER EEN PRIJS TE WINNEN DOOR OP DE INSCHRIJVINGSLINK TE KLIKKEN.

3/
Vector Clip path group
Vector
09
Vector
04
Vector
03
Vector
01
Vector
05
Vector
06
Vector
02
Vector
07
Vector
02
Vector
05
Vector
08
Carte des patisseries
Line 51
6/
Fine Bakery

Rue des Minimes 7,
1000 Bruxelles

Rue Vanderkindere 295,
1180 Bruxelles
7/
Callier

Chaussée de Waterloo 1251A,
1180 Uccle

8/
Viage
Boulevard Anspach 30,
1000 Bruxelles
9/
Sandrine & Yatto
Av. Prekelinden 79,
1200 Woluwe-Saint-Lambert
1/
Tartes du monde
Rue Vanderkindere 131,
1180 Uccle
2/
Chouconut

Av. Jean Volders 46,
1060 Saint-Gilles

Av. J. et P. Carsoel 5,
1180 Uccle

3/
Sasaki

Av. des Franciscains 10,
1150 Bruxelles

4/
Van Dender

Chau. de Louvain 416,
1030 Schaerbeek

5/
Forêt Noire

Rue Jean-Baptiste Vanpé 39,
1190 Forest

AdobeStock_130661600 2
Rectangle 1 TartesDuMonde  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Tartes du monde

Een "Mont blanc" in de kleur van de Japanse kersenboom

Rectangle 1 ForetNoire  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Forêt Noire

De gezonde versie van gourmandise en comfort

Rectangle 1 Callier  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Callier

Een crisp opnieuw bekeken met Belgische appel

Rectangle 1 Van Dender  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Van Dender

De fondanttaart die je verliefd zal maken

Rectangle 1 Sasaki  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Sasaki

Besprenkel je smaakpapillen met Mount Fuji sneeuw

Rectangle 1 Viage Chill  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Viage

Zachtheid in de kleuren van Japan

Rectangle 1 Chouconut  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Chouconut

Maak kennis met de smaken van de Stille Oceaan

Rectangle 1 Fine Bakery  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij  Fine Bakery

Een fusie van smaken in één hap

Sandrine&Yatto  Alexandre Bibaut (1) 1

Banketbakkerij  Sandrine & Yatto

Een unieke rooksmaak gecombineerd met cacao

Line 28

10 dagen om de zoete aardappel uit Japan te leren kennen

De Japanse variant heet satsuma-imo, letterlijk "zoete aardappel", en heeft een paarse schil en wit vruchtvlees. Wanneer hij bereid wordt, wordt hij zacht en krijgt hij een zoete kastanjesmaak. Dankzij zijn textuur en zachtheid is hij ideaal voor de bereiding van gezonde en lekkere desserts.
Laat je smaakpapillen van 14 tot 24 maart 2023 meevoeren op een reis doorheen de creaties met de Japanse zoete aardappel die voor deze gelegenheid door negen Brusselse patissiers worden gemaakt. Proef er één of meer, geef je mening en probeer een prijs te winnen door deel te nemen aan onze wedstrijd!

AdobeStock_421044562 1 (1) 1
Français
CHANGE LANGUAGE
Rectangle 166 Group 78
Ellipse 27 Ellipse 28
Onze
sponsors
Line 41 Line 42
Line 46 Line 47
JETRO HUB JFOOD
Line 39

10 dagen om de zoete aardappel uit Japan te leren kennen

De Japanse variant heet satsuma-imo, letterlijk "zoete aardappel", en heeft een paarse schil en wit vruchtvlees. Wanneer hij bereid wordt, wordt hij zacht en krijgt hij een zoete kastanjesmaak. Dankzij zijn textuur en zachtheid is hij ideaal voor de bereiding van gezonde en lekkere desserts.
Laat je smaakpapillen van 14 tot 24 maart 2023 meevoeren op een reis doorheen de creaties met de Japanse zoete aardappel die voor deze gelegenheid door negen Brusselse patissiers worden gemaakt. Proef er één of meer, geef je mening en probeer een prijs te winnen door deel te nemen aan onze wedstrijd!

Line 28

Vous êtes gourmands et vous voulez le rester ? La patate douce japonaise est l’ingrédient idéal pour allier plaisir et santé !

Elle est pleine de fibres et de vitamines A et C. Grâce à sa texture crémeuse et à son goût de châtaigne, elle permet de réduire les apports de sucre et de gras dans les desserts.  

Bon à savoir : la patate douce du Japon a un indice glycémique bas. Sa dégustation ne provoque pas de pic d’insuline dans le corps : on évite le « coup de barre » après les repas.

Les atouts de la patate douce Japonaise

Line 28
AdobeStock_472527951 1
WEDSTRIJD
NAV Group 228
Rectangle 1 TartesDuMonde  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Tartes du monde

Een "Mont blanc" in de kleur van de Japanse kersenboom

Rectangle 1 ForetNoire  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Forêt Noire

De gezonde versie van gourmandise en comfort

Rectangle 1 Fine Bakery  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Fine Bakery

Een fusie van smaken in één hap

Rectangle 1 Callier  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Callier

Een crisp opnieuw bekeken met Belgische appel

Rectangle 1 Van Dender  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Van Dender

De fondanttaart die je verliefd zal maken

Rectangle 1 Sasaki  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Sasaki

Besprenkel je smaakpapillen met Mount Fuji sneeuw

Rectangle 1 Viage Chill  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Viage

Zachtheid in de kleuren van Japan

Rectangle 1 Chouconut  Alexandre Bibaut
Banketbakkerij Chouconut

Maak kennis met de smaken van de Stille Oceaan

Banketbakkerij Sandrine & Yatto

Een unieke rooksmaak gecombineerd met cacao

Sandrine&Yatto  Alexandre Bibaut (1) 1

Geef je mening en win deze wedstrijd

4X een toegang tot de meeslepende tentoonstelling "Tokyo Art City

1X een set van 4 Japanse IRO matcha theeën

03
Vector
04
Vector

1X Atsukan Japanse spa met een massage voor 2 in het Jam Hotel


1 X een maaltijd voor 2 bij Kamo

01
Vector
02
Vector
Line 51
Rectangle 1
Fine Bakery 4865  Alexandre Bibaut

De ster van de Japanse keuken

De Japanse zoete aardappel is erg geschikt voor de patisserie dankzij zijn zachtheid, zoetheid en voedzame eigenschappen. Hij vervangt suiker en vet door vitaminen en vezels, een uitermate goede ruil voor je gezondheid.
Traditioneel eten de Japanners de zoete aardappel gekookt… zonder meer! Gepeld en lauw kan je ze alleen eten of nog in de vorm van een mousse, yoghurt, desserts, gekarameliseerde frietjes of zelfs ijs.

Rectangle 1 Fine Bakery 4770  Alexandre Bibaut

De Japanse zoete aardappel doet zijn intrede in de Brusselse patisserie

AdobeStock_488799042 7 AdobeStock_488799042 10 AdobeStock_488799042 11
AdobeStock_488799042 8 AdobeStock_488799042 9
Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

VAN 14 TOT 24 MAART 2023

Rectangle 164 AdobeStock_488799042 2
AdobeStock_488799042 3 AdobeStock_488799042 5

Desserts met groenten (rode biet, courgette, pompoen, …) of op basis van zoete aardappel worden steeds populairder. Deze alternatieven maken het mogelijk om minder boter en suiker te gebruiken en dus gebakjes lichter te maken terwijl ze toch smeuïg zijn en boordevol vezels, vitaminen en mineralen zitten.

Ségolène Chaput
Apothekeres-voedingsdeskundige
We helps creators do
Hoe werkt het?

Heb je de kenmerken van de zoete aardappel ontdekt op onze site?
Waag dan nu je kans! Doe mee met onze wedstrijd door de onderstaande vragen te beantwoorden en probeer een van onze drie prijzen te winnen.
De wedstrijd loopt af op 24 maart, schrijf je dus snel in!

Vector Clip path group
Vector
09
Vector
04
Vector
03
Vector
01
Vector
05
Vector
06
Vector
02
Vector
07
Vector
02
Vector
05
Vector
08
Carte des patisseries
6/
Fine Bakery

Rue des Minimes 7,
1000 Bruxelles

Rue Vanderkindere 295,
1180 Bruxelles
7/
Callier

Chaussée de Waterloo 1251A,
1180 Uccle

8/
Viage
Boulevard Anspach 30,
1000 Bruxelles
9/
Sandrine & Yatto
Av. Prekelinden 79,
1200 Woluwe-Saint-Lambert
Line 51
1/
Tartes du monde
Rue Vanderkindere 131,
1180 Uccle
2/
Chouconut

Av. Jean Volders 46,
1060 Saint-Gilles

Av. J. et P. Carsoel 5,
1180 Uccle

3/
Sasaki

Av. des Franciscains 10,
1150 Bruxelles

4/
Van Dender

Chau. de Louvain 416,
1030 Schaerbeek

5/
Forêt Noire

Rue Jean-Baptiste Vanpé 39,
1190 Forest

PROEF EEN GEBAK OP BASIS VAN DE JAPANSE ZOETE AARDAPPEL DAT VOOR DE WEDSTRIJD IS GEMAAKT.

1/
Group 99
Group 98
Group 100

LEES AANDACHTIG ONZE SITE OM DE GESCHIEDENIS EN DE VOORDELEN VAN DEZE VERRASSENDE KNOL TE ONTDEKKEN!

2/
Group 117

DOE MEE AAN DE WEDSTRIJD EN PROBEER EEN PRIJS TE WINNEN DOOR OP DE INSCHRIJVINGSLINK TE KLIKKEN.

3/
Zacht
Calque_1
Smaakvol
Calque_1
Lage GI
Calque_1
Rijk aan vitaminen
Calque_1

De zoete aardappel uit Japan, een smaakvolle en gezonde lekkernij

Ben je een lekkerbek en wil je dat ook blijven? Dan is de Japanse zoete aardappel het ideale ingrediënt om plezier en gezondheid in één gerecht samen te brengen!
Ze zit boordevol vezels en vitaminen A en C. Dankzij haar smeuïge textuur en kastanjesmaak zorgt ze ervoor dat je minder suiker en vet moet gebruiken om je desserts te bereiden.
Goed om te weten: de Japanse zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Wanneer je ze eet, veroorzaakt ze dus geen insulinepiek in je lichaam. Hierdoor vermijd je dat je na het eten een “klopje” krijgt.

Line 28
AdobeStock_421044562 1 (1) 1
Français
CHANGE LANGUAGE